Chřestová sezóna je v plném proudu. Zelený nebo bílý chřest aktuálně nechybí snad v jediném supermarketu nebo restauraci. Jak ale párovat víno s chřestovými pokrmy?

Párování chřestu s vínem není úplně jednoduchá disciplína, ladit s největší pravděpodobností nebudou červená vína, rosé a pozor je potřeba dávat na bílá vína zrající v sudech.
Daleko více budou ke chřestu pasovat jemná a svěží vína s tóny citrusů, zeleného ovoce, květin nebo bylinek.

Chřestové rissoto

Velmi oblíbená úprava chřestu je rissoto - svěží jarní jídlo, u kterého část vína použijete i na jeho samotnou přípravu. Jaká vína vám k tomuto jarnímu pokrmu doporučí náš sommeliér?

Jsou to vína svěží, s tóny ovoce a citrusů - Cuvée del Fondatore Graziano Merotto nebo se svěžím aroma sladkého koření, obilí a bílého ovoce - Tenuta Fantona Lugana DOC z vinařství Seiterre, které kromě vína pěstuje i různé druhy rýže. Svá úžasná risotta pak nabízí v La Risotteria San Leone a můžeme říct, že návštěva této rissoterie byla gastronomickým zážitkem, takže pokud budete mít cestu na sever Itálie, doporučujeme navštívit.

Vybrali jsme pro vás několik vín, které se hodí k pokrmům z chřestu. Koupit je můžete v našem online shopu.

 

Další aktuality

Víno & Zpěv s Eliškou Lajdovou
1. 5. otevřeno, 8. 5. zavřeno
Podívejte se na všechny aktuality