Anna Spinato
Pečlivá práce na vinici a různé techniky pěstování vína jsou prováděny s plným respektem k přírodě. S respektem ke křehké přírodní rovnováze i z architektonického hlediska je nové vinařství situováno blízko vinicím, aby se zamezilo ztráty kvality hroznů při převozu. Rozdílné geografické oblasti, různé klima a druh půdy i rozdílné vinné révy, to je to obrovské dědictví, které vinařská rodina přijala. Jsou to ty nejlepší podmínky pro stálé objevování a využití potenciálu, originality a biodiverzity hroznů a terroirů v jediném organickém projektu v regionu, kde se pěstují mezinárodní odrůdy už po celá desetiletí.
Vinařství leží uprostřed nádherných kopců regionu Conegliano Valdobbiadene DOCG v prestižní oblasti Treviso. Hrozny odrůdy Glera zde získávají výhodu z jedinečné místní půdy. Míra slunečního svitu, svahy, nadmořská výška a mikro podnebí, všechny tyto faktory dohromady vytváří výsledný produkt vysoké kvality. Exkluzivní vína z oblasti Valdobiadenne-Conegliano dělají z tohoto regionu jeden z nejdůležitějších pro výrobu šumivého vína v Itálii i na světě.
Pěstované odrůdy
Glera je starobylá vinná réva s bílými hrozny původem ze Slovinska. Používá se na výrobu šumivých a perlivých vín Prosecco. Je nejvíce rozšířená v italské oblasti Veneto, kde roste v kopcích severně od Trevisa.