Ca' Di Rico

Ca' Di Rico

Na statku Azienda Agricola Biologica Ca’ di Rico usilujeme o produkci 100% přírodních vín, které jsou extrémně bohaté na zdraví prospěšné prvky, stejně jako skvělé organoleptické vlastnosti. 

Historie

Výroba kvalitních výběrových vín

Naše farma je strategicky umístěná v samém srdci Toskánsko-Emiliánských Apenin blízko městečka Dovadola. Původní objekt se skládal ze starobylé farmy z 18. století, která si i po renovaci zanechala svou původní originální tvář. Naše aktuální obchodní politika je velmi odvážným krokem. Cílem právě probíhajícího jedinečného projektu je produkce, kterou charakterizují originální a velmi kvalitní výběrová červená vína stvořená pro znalce a pro ty, kteří dokáží ocenit jejich kvalitu. 

Vinice

Přírodní prostředí na prvním místě

Na BIO farmě Ca’ di Rico se snažíme o energetickou nezávislost a obnovení biologické rozmanitosti a staráme se o dobré životní podmínky našich zvířat, zatímco propagujeme sezónnost a zachování venkovského dědictví oblastí Toskánsko a Romagna. Tato obchodní i životní filozofie plná velkého úsilí a konzistence nám pomohla získat titul Going Green na vinařském festivalu v Meranu v roce 2014 a v roce 2013 a 2014 titul Farma s minimálním dopadem na životní prostředí. 

Pěstované odrůdy

Sangiovese

Velkolepá kombinace půdy, svahu a slunečního svitu na vinici produkuje dokonalé Sangiovese: čisté na duchu a s nesrovnatelnou kvalitou, víno mimořádné komplexity se silnými aromatickými znaky a chutí třešní, tabáku, kůže, lékořice a koření s přímou a vyváženou strukturou tříslovin a kyselin, víno silné i elegantní.