Donna Laura
Kdo byla Donna Laura?
Když jí bylo pouhých 6 let, navštívila Lia se svým otcem poprvé svou tetu Lauru žijící v toskánské Lucce. Matka tří energických hochů byla malou Liou okamžitě učarována a utvořilo se mezi nimi pevné pouto.
Od té doby strávila Lia každé léto se svou tetou a bratranci. Tento speciální zážitek se stal pro Liin život velmi důležitý. Po vystudování univerzity se vrátila do Florencie, aby zde studovala umění a strávila co nejvíce času s tetou Laurou a její rodinou. Dokonce po tom, co se v Kanadě vdala a vrátila se zpět, Lia pořád navštěvovala tetu se svými vlastními dětmi, takže i ony měly možnost poznat tuto moudrou a neuvěřitelnou ženu, která na ně byla tak hodná. V roce 1996 teta Laura náhle zemřela na infarkt. V roce 2004 Lia založila svou vlastní značku a pojmenovala ji jako poctu po této ženě, která měla na její život tak velký vliv.
Prvotřídní víno za dostupnou cenu
Červená vína Donna Laura jsou vyráběna z prvotřídní odrůdy Sangiovese, která roste v regionu Castelnuovo Berardenga v Chianti. Toto dobrodružství majitelky Lii Tolaini-Banville bylo motivováno touhou k naplnění potřeby amerického trhu po vysokokvalitních vínech Sangiovese za dostupnou cenu, které zároveň dobře reprezentují svůj terroir. Aby zkombinovala to nejlepší z tradic i moderních technologií, míchá Donna Laura svá vína ze dvou klonů odrůdy Sangiovese. K výsledkům jí pomáhá kvalitní péče expertů z Tolaini stejně jako inovativní vybavení a technologie.
Pěstované odrůdy
Velkolepá kombinace půdy, svahu a slunečního svitu na vinici produkuje dokonalé Sangiovese: čisté na duchu a s nesrovnatelnou kvalitou, víno mimořádné komplexity se silnými aromatickými znaky a chutí třešní, tabáku, kůže, lékořice a koření s přímou a vyváženou strukturou tříslovin a kyselin, víno silné i elegantní.