Tenuta Col Sandago

Tenuta Col Sandago

Vinařství Tenuta Col Sandago je situováno v mestečku Susegana provincie Treviso. Jeho moderní zařízení s inovativním vybavením mu umožňuje dosahovat vysokých standardů kvality v produkci šumivých, jemně šumivých i tichých vín.

Historie

Respekt ke křehké přírodní rovnováze

Pečlivá práce na vinici a různé techniky pěstování vína jsou prováděny s plným respektem k přírodě. Vinařství je rozděleno do několika oddělených částí, v nichž probíhají jednotlivé fáze výroby vína. Elektronický management celé výrobní praxe umožňuje sběr dat a díky tomu je možné dostahovat stále vysoké a neměnné kvality. S respektem ke křehké přírodní rovnováze i z architektonického hlediska je nové vinařství situováno blízko vinicím, aby se zamezilo ztráty kvality hroznů při převozu. 

Vinice

Důležitý vinařský region

Tenuta Col Sandago leží uprostřed nádherných kopců regionu Conegliano Valdobbiadene DOCG v prestižní oblasti Treviso. Hrozny odrůdy Glera zde získávají výhodu z jedinečné místní půdy. Míra slunečního svitu, svahy, nadmořská výška a mikro podnebí, všechny tyto faktory dohromady vytváří výsledný produkt vysoké kvality. Exkluzivní vína z oblasti Valdobiadenne-Conegliano dělají z tohoto regionu jeden z nejdůležitějších pro výrobu šumivého vína v Itálii i na světě. 

Pěstované odrůdy

Glera

Glera je starobylá vinná réva s bílými hrozny původem ze Slovinska. Používá se na výrobu šumivých a perlivých vín Prosecco. Je nejvíce rozšířená v italské oblasti Veneto, kde roste v kopcích severně od Trevisa.

Wildbacher

Wildbacher je velmi starobylá odrůda révy vinné s tmavými slupkami pocházející z Rakouska. Její historie sahá až do období Keltů a první její písemný doklad pochází ze 16. století. Hrozny této odrůdy zrají typicky později a výsledné víno se může chlubit chutí bylinek a červených bobulí s osvěžující kyselostí.