Cantine Tommasone
Tradice od roku 1870
Minulost sklepů Tommasone začíná v městečku Lacco Ameno od konce 18. století: zbytky starého mlýnského kamene, starý lis a sklep na sudy vyhloubený v zeleném tufu jsou stopy, které provázejí rodinnou vinařskou tradici již více než 300 let, spolu se znalostmi předávanými po čtyři generace. Vinařskou tradici rodiny Monti převzal v roce 1870 pradědeček Pietro, který zahájil vinařskou tradici, která rod Montiů charakterizuje. Pietra následoval jeho syn Tommaso, známý jako "Tommasone" (odtud název společnosti).
V roce 1999 se Antonio Monti pustil do renovace starých sklepů a nové výsadby starých vinic. Od minulosti k současnosti rodiny: po studiu vinařství a enologie v Německu a po různých pracovních zkušenostech jak v Itálii tak i v zahraničí vede od roku 2009 podnik jeho dcera Lucia, která je momentálně jedinou ženou, jež vyrábí víno na ostrově Ischia.
Teritorialita, identita a úcta k přírodě
Vinice Tommasone zabírají plochu 16,50 hektarů, rozdělenou do 14 malých usedlostí od obce Lacco Ameno na severozápadě, přes Forio v západní části ostrova až po Sant'Angelo. Poslední jmenovaný je nejjižnějším bodem ostrova Ischia a nachází se zde Tenuta Monte Zunta, jedna z jejich nejprestižnějších vinic v nadmořské výšce 450 metrů. Vína Tommasone se vyrábějí z hroznů původních pro ostrov: Biancolella a Forastera pro bílá vína a Per'e Palummo nebo Piedirosso, Guarnaccia a Aglianico pro červená vína.
Můžete si být jisti, že v každé láhvi vína Tommasone najdete slunce a moře, stejně jako vůně a chutě, které vás přenesou a do samotné Ischie.