Cantine Pellegrino
Ekologicky ve všech směrech
Byli to Féničané, kdo mezi 8. a 7. stoletím před naším letopočtem v této oblasti začal pěstovat víno. Náš statek se nachází přímo v kolébce původních sicilských vín. Rodina Pellegrino se vždy osobně účastnila aktivit na vinici i ve sklípku a i dnes je 7. generace tohoto vinařského klanu denně zapojená do chodu společnosti. Dlouhá rodinná historie je založená především na respektu, péči, lásce a obětavosti a je předávána z otce na syna. Zavázali jsme s k pečování o tuto oblast, ve které pracujeme a pěstujeme bio hrozny s plným respektem k přírodě. Ekologický styl hospodaření uplatňujeme i pro celý zbytek produkce, tedy od osvětlení po logistiku, od řízení odpadu po vodní zdroje, abychom eliminovali jakékoliv znečištění přírodních zdrojů.
Čtyři typy vinic
Naše vinice jsou umístěné v nejzápadnějším cípu Sicílie, který je charakteristický rozmanitým typem podnebí. Tato oblast se může pyšnit nejvyšší italskou vinicí, která je velmi vhodná pro pěstování vína. Intenzivní sluneční svit, suché klima a svěží půda, vítr vanoucí z jihu a silný termální pramen jsou ideální kombinací podmínek pro produkci kvalitních vín. Naše vína pěstujeme ve 4 oblastech se speciálním určením, všechny pomocí organických metod s plným respektem k životnímu prostředí. První z nich, Kelbi, je bujná zahrada ideální pro pěstování vína catarratto. Rinazzo je drsná a suchá, kde se daří energické odrůdě syrah. Salinaro, místo na pobřeží, kde si hrozny cricket užívají svěžího mořského vánku. A poslední je Gazzerotta, větrná pláň ideální pro pěstování nero d'avola.
Pěstované odrůdy
Nero d’Avola je odrůda révy vinné pěstovaná nejvíce v Kalábrii a Sicílii, která se používá především pro výrobu červeného vína. Výsledné víno má ovocnou chuť s tény bobulí a čokolády.
Syrah je odrůda vinné révy, která slouží především k výrobě červeného vína. Původně pochází z Francie a patří k 10 nejpěstovanějším odrůdám na světě. Výsledné víno má sytou rubínovou barvu a intenzivní aroma fialek.