Villa Schinosa
Dokonalé spojení tradice a inovace
Historie celé rodiny je založena na starobylých postupech výroby vína, které se předávají z generace na generaci už po dlouhá desetiletí. Nyní v tomto dědictví pokračuje Corrado Capece Minutolo. Jeho cílem je zkombinovat tradiční proces výroby vína s inovativními technologiemi a dostáhnout tak ještě lepších výsledků. Kromě samotné vily se ke sklepu postavenému v roce 1884 pojí ještě vinice a vinařství, které byly po renovaci obohaceny o moderní vinařské technologie.
Rodinný podnik
Kromě hlavní budovy, která je v sezoně zahalená nádhernými kvetoucími bugenviliemi, a vinic patří ke statku ještě moderní olivový sad, ze kterého pochází olivy na výrobu extrapanenského olivového oleje té nejvyšší kvality. Produkce je pak doplněna ještě třešněmi a mandlemi s certifikací BIO. Inspirován svým otcem Ferdinandem, snaží se Corrado starat o všechny části produkce i obchod podniku, zatímco mezinárodní vztahy vinařství zajišťuje jeho matka Maria.
Pěstované odrůdy
Aglianico je tmavá odrůda vinné révy, která roste především v jižní Itálii v regionech Basilicata a Campania. Sem se dostala z Řecka, odkud také pochází její název. Jde pravděpodobně o nejstarší konzumovanou odrůdu vůbec. Výsledná vína jsou plná, s jemnou tříslovinou a vysokou kyselinou. Bohatá chuť tohoto vína skvěle sedí k masitým pokrmům.
Uva di Troia je odrůda červené vinné révy pocházející z Řecka, která se nyní pěstuje především v regionu Puglia na jihu Itálie. Tato réva slouží pro výrobu jednoodrůdových vín, může se ale také míchat s jinými révami, jako například Sangiovese nebo Montepulciano.
Primitivo je odrůda vinné révy s tmavě modrými hrozny. Pochází přibližně z 18. století a dnes se pěstuje převážně v Apulii. Její hrozny jsou určeny především na výrobu jednoodrůdového červeného vína, které má bohaté a kořeněné aroma.