Pogni
Ideální podmínky pro pěstování vína
Farma Pogni vyrábí svá vína s vášní a zkušenostmi a pečlivě prochází celým výrobním procesem od zpracování vinné révy až po sklizeň hroznů. Ve vinařství Pogni najdete originální produkty s nádechem autenticity Toskánska. Jestliže je nějaká oblast speciálně vhodná pro pěstování vína, je to díky určitému podnebí a geologickým podmínkám, stejně jako vášni a tradici předávané po generace. Všechny tyto podmínky našly skvelou kombinaci právě v Chianti.
Nejdůležitější aspekty při výběru vinice
Výběr oblasti (která musí být na slunci) a typu půdy, ve které budou révy vysazené, je velmi důležitý. Říká se, že réva má ráda kamenitou půdu a právě ta je vhodná pro odrůdy Chianti, protože propouští a filtruje vodu rovnou ke kořenům. Typy půdy jako Galestro (bohatá na štěrk) a Alberese (světle šedý vápenec formovaný v Eocénu) se vyskytují právě v oblastech Pogni a Marcialla.
Pěstované odrůdy
Velkolepá kombinace půdy, svahu a slunečního svitu na vinici produkuje dokonalé Sangiovese: čisté na duchu a s nesrovnatelnou kvalitou, víno mimořádné komplexity se silnými aromatickými znaky a chutí třešní, tabáku, kůže, lékořice a koření s přímou a vyváženou strukturou tříslovin a kyselin, víno silné i elegantní.
Tato vinná réva má hrozny typicky tmavě modré barvy. Jeho název pravděpodobně pochází z francouzského slova pro mladého kosa "merlot", což je zdrobnělina slova merle (kos). Je jednou z nejznámějších odrůd na světě.