Col Sandago
Respekt ke křehké přírodní rovnováze
Pečlivá práce na vinici a různé techniky pěstování vína jsou prováděny s plným respektem k přírodě. Vinařství je rozděleno do několika oddělených částí, v nichž probíhají jednotlivé fáze výroby vína. Elektronický management celé výrobní praxe umožňuje sběr dat a díky tomu je možné dostahovat stále vysoké a neměnné kvality. S respektem ke křehké přírodní rovnováze i z architektonického hlediska je nové vinařství situováno blízko vinicím, aby se zamezilo ztráty kvality hroznů při převozu.
Důležitý vinařský region
Col Sandago leží uprostřed nádherných kopců regionu Conegliano Valdobbiadene DOCG v prestižní oblasti Treviso. Hrozny odrůdy Glera zde získávají výhodu z jedinečné místní půdy. Míra slunečního svitu, svahy, nadmořská výška a mikro podnebí, všechny tyto faktory dohromady vytváří výsledný produkt vysoké kvality. Exkluzivní vína z oblasti Valdobiadenne-Conegliano dělají z tohoto regionu jeden z nejdůležitějších pro výrobu šumivého vína v Itálii i na světě.
Pěstované odrůdy
Glera je starobylá vinná réva s bílými hrozny původem ze Slovinska. Používá se na výrobu šumivých a perlivých vín Prosecco. Je nejvíce rozšířená v italské oblasti Veneto, kde roste v kopcích severně od Trevisa.
Wildbacher je velmi starobylá odrůda révy vinné s tmavými slupkami pocházející z Rakouska. Její historie sahá až do období Keltů a první její písemný doklad pochází ze 16. století. Hrozny této odrůdy zrají typicky později a výsledné víno se může chlubit chutí bylinek a červených bobulí s osvěžující kyselostí.